Soorten Bachbloesems

Soorten Bachbloesems: wat zijn Bachbloesems?

Bachbloesems kan je onderverdelen in verschillende groepen volgens de emotie waar zij op werken. Bachbloesems zijn zeker geen medicijnen. Het zijn vloeibare extracten van planten die vorige eeuw werden uitgevonden door de Engelse homeopaat Edward Bach. In zijn praktijk merkte hij dat heel wat fysische klachten veroorzaakt werden door één of andere psychische negatieve emotie. Door die emotie aan te pakken, worden meteen ook de fysische klachten de laan uitgestuurd. Maar om emoties aan te pakken, bestaan er toch antidepressiva? Moest dokter Bach dan noodzakelijk het warm water opnieuw uitvinden? Inderdaad, want antidepressiva zullen de negatieve emoties onderdrukken. Hierdoor zullen ook de fysische klachten verbeteren, maar van zodra men stopt met het nemen van de antidepressiva, zullen ook de klachten opnieuw naar boven komen. En het was net dat wat dokter Bach met zijn Bachbloesems probeerde te vermijden. Bachbloesems gaan die negatieve emoties niet onderdrukken, maar ombuigen naar hun positieve tegenpool. Een voorbeeld hiervan is angst, dat met Bachbloesems wordt omgebogen naar moed en durf. Alle fysische klachten gerelateerd aan angst (heel vaak maag- en darmklachten) zullen meteen ook verholpen worden.

Zeven soorten Bachbloesems

Dokter Bach heeft 38 Bachbloesemremedies ontwikkeld die kunnen onderverdeeld worden in 7 soorten, al naargelang de emotie waarop zijn inwerken. Daarnaast kan men verschillende Bachbloesems ook gaan mengen. Dit is vooral nodig als iemand met meerdere negatieve emoties te kampen heeft. Dergelijk op maat gemaakte Bachbloesem noemt men ook een mix.

De zeven groepen waar Bachbloesems op inwerken zijn:

  1. Angsten. Onder angsten groepeert men hevige paniekaanvallen, verlegenheid, twijfelen en angst in het algemeen zonder dat er een aanwijsbare reden voor is.
  2. Onzekerheid. De mensen die met deze emotie te kampen hebben twijfelen voortdurend aan zichzelf en kunnen geen beslissingen nemen. Vaak zijn deze mensen ook hopeloos omdat zij niet weten hoe zij hun leven vorm gaan geven.
  3. Geen interesse hebben. Het gaat dan over dromerig en verstrooid door het leven gaan. Ook heeft men vaak heimwee naar vroeger en piekert men veel over de dingen die nu gebeuren. Men is apatisch en voelt zich zowel fysisch als psychisch uitgeput.
  4. Eenzaamheid. Hieronder verstaat men dat men afstandelijk is, ongeduldig en tegelijk ook praatziek.
  5. Overgevoeligheid. Men speelt wel de vrolijke Hans, maar men is het totaal niet. Men kan geen “neen” zeggen, waardoor men zich vaak misbruikt voelt. Deze mensen vertonen ook vaak afgunst en jaloezie.
  6. Wanhoop. Men heeft schuldgevoelens en twijfelt aan zichzelf. Heel vaak hebben deze mensen veel verdriet en hebben zij een zeer negatief zelfbeeld.
  7. Overbezorgdheid. Dit is het moedergevoel, maar dan in overdreven mate. Men is overdreven enthousiast naar de anderen toe en men verloochent zichzelf om anderen te helpen. Vaak willen deze mensen anderen gaan claimen en domineren zij.

Hoe kiezen uit deze soorten Bachbloesems?

Aangezien Bachbloesems compleet ongevaarlijk zijn, kan men zelf uit de verschillende soorten een keuze maken. Het enige risico dat aan een foute keuze verbonden is, is dat de werking van de Bachbloesems uit zal blijven. Ook al is het maken van een keuze vrij eenvoudig, toch is het verstandiger om zich te laten bijstaan door een ervaren consulent van Bachbloesems. Deze zal beter dan jij zelf kunnen bepalen welke Bachbloesems er voor jou ideaal zijn. Ook kan deze persoon een mix van verschillende Bachbloesems maken om je nog beter te helpen.