Stress bij konijnen? Bachbloesems helpen!

Stress bij konijnen is een aandoening die het best snel wordt aangepakt, want stress voor een konijn kan best gevaarlijk zijn. Stress bij konijnen wegnemen is wel niet altijd even gemakkelijk… soms is het aaien van je konijn, of het zachtjes toespreken niet genoeg. Of misschien bezorgt het ze net meer stress op zo’n momenten? Ook zijn er verschillende tijdelijke stress situaties die zich bij het konijn kunnen voordoen, bijvoorbeeld een rit naar de dierenarts. Bachbloesems zijn een uitstekend middel om al deze vormen van stress aan te pakken.

Stress bij konijnen waarnemen

Een Bachbloesem remedie is de ideale manier om stress bij konijnen te bestrijden. Maar hoe neem je stress bij konijnen precies waar?

Een konijn met stress vertoont enkele algemene symptomen. Een konijn dat stress ervaart zal bijvoorbeeld zeer snel ademen. Dit is te merken aan de neusgaten die zich heel erg openspreiden. Vele eigenaren schrikken dan even wanneer ze zien hoe erg de neusgaten openstaan en hoe vreemd dit wel is. Dit is een normale stress reactie, maar natuurlijk is stress voor het konijn niet zo gezond.

Een ander fysiek symptoom dat merkbaar is bij een konijn met stress, en waarvoor de Bachbloesem remedie kan worden gebruikt, is het wijd openstaan van de ogen. Meestal heeft het konijn bij stress doorgaans ook een angstige indruk.

Een mix van Bachbloesems kan je konijn helpen om beter met stress om te gaan en rustiger te worden.

Bachbloesem voor tijdelijke momenten van stress bij konijnen

Natuurlijk kan er ook sprake zijn van een tijdelijk moment van stress bij konijnen waarbij Bachbloesems kunnen helpen. Een voorbeeld hiervan is het verplaatsen van het konijn of het konijn meenemen naar de dierenarts. Ook meerijden in de auto is voor vele konijn een grote bron van stress.

Indien de stress ernstige proporties aanneemt, kan je hier gebruik maken van de Bachbloesem Rescue Remedie. Dit wordt ook wel eens de nooddruppel genoemd, omdat deze Bachbloesem remedie zeer snel hevige emoties kan temperen. Dit geldt dus ook voor hevige stress momenten bij het konijn.

Een dergelijke Bachbloesem Rescue remedie voor stress bij het konijn, mag worden gecombineerd met een andere langdurige Bachbloesem remedie.

Pas wel op dat je de Bach Rescue remedie die je gebruikt een minimum aan alcohol bevat. Sommige versies bevatten behoorlijk wat alcohol die niet zo gezond zijn voor je konijn.

Het gebruik van Bachbloesems voor stress bij konijnen

Wanneer je konijn aan stress leidt, ben je ongetwijfeld op zoek naar een Bachbloesem remedie en manier van toedienen die je konijn geen extra stress bezorgt. Dit kan ook, via de Bachbloesem druppels. De druppels kunnen namelijk op een indirecte manier worden toegediend, waardoor er geen extra stress bij het konijn wordt veroorzaakt.

De dagelijkse dosering Bachbloesem voor stress bij het konijn bedraagt 24 druppels. Deze druppels mogen allemaal dagelijks in het drinkwater van het konijn worden gedaan. Indien het konijn heel veel drinkt kan je de druppels ook wat gaan spreiden, namelijk 4 maal 6 keer per dag.  Je moet er dan wel voor zorgen dat je konijn al het water op drinkt. Een andere oplossing is om de Bachbloesem druppeltjes op een stukje eten of een snoepje te doen.