Bachbloesems bij paarden

Kunnen Bachbloesems gebruikt worden bij paarden?

De Bachbloesemtherapie is in eerste instantie ontwikkeld om te gebruiken bij mensen, maar kan wel heel succesvol worden toegepast om problemen bij dieren, zoals paarden, op te lossen.

Dokter Edward Bach ontdekte de Bachbloesemtherapie in het begin van de jaren 1900. Hij ging er van uit dat men zich pas lichamelijk goed kan voelen als het lichaam ook geestelijk in balans is. Zo ontwikkelde hij 38 Bachbloesem remedies die elk op één of andere negatieve emotie inwerken. De basis van de Bachbloesems berust op een vloeistof waarin de energie van bloesems werd overgebracht.

Net zoals mensen kunnen ook paarden problemen ervaren met emoties en gevoelens. Om de dieren fysiek op peil te houden, moet ook hun emotionele balans in evenwicht zijn, wat perfect kan bekomen worden met Bachbloesems.

Wanneer kan men Bachbloesem bij paarden gebruiken?

Het gebruik van een Bachbloesemremedie kan bij een paard positieve resultaten hebben als bij het dier een psychisch probleem is ontstaan.

Wanneer kan een paard psychisch in de problemen komen?

Het dier is uiteraard niet in staat om het mee te delen, dus is enig observatievermogen van de eigenaar noodzakelijk. Een paard geraakt psychisch uit balans door stress of onrust. Men kan merken dat het dier niet meer enthousiast is, en dat is een reden om aan te nemen dat er psychisch iets aan de hand is. Als het paard ziek geweest is, en de herstelperiode duurt langer dan normaal, ook dan kan men er van uitgaan dat er een probleem is bij het paard. Verder zijn elementen zoals verveling, eenzaamheid, hyperactiviteit, een verandering van eigenaar allemaal redenen om aan te nemen dat het paard zich in een psychisch lastige periode bevindt.

Bachbloesems bij paarden: hoe gaat dat?

Om succesvol een Bachbloesemremedie te gebruiken bij paarden, werkt men best samen met een ervaren consulent in Bachbloesems. Eerst en vooral moet er bepaald worden wat het psychische probleem bij het paard is, maar ook en vooral wat de oorzaak van dat probleem is. Het paard kan angst hebben omdat het bijvoorbeeld een ernstige val heeft meegemaakt, maar het kan ook angst hebben omdat de eigenaar het dier heeft overgelaten aan een andere eigenaar. Beide vormen van angst moeten op een andere manier behandeld worden.

Als de consulent in Bachbloesems heeft uitgemaakt welk probleem er nu precies aan de hand is, dan kan deze een bepaalde Bachbloesem voorstellen ofwel een samenstelling van meerdere bloesems. Meestal zal gevraagd worden om meerdere malen per dag het paard enkele druppeltjes te geven via een stukje brood, een klontje suiker of in het drinkwater.