Bachbloesem en de dosering voor paarden

Dosering van Bachbloesem voor paarden en mensen

De dosering van Bachbloesem is voor paarden anders dan voor mensen. Bachbloesems zijn uitgevonden door dokter Edward Bach in het begin van de jaren 1900. Steeds meer mensen zijn van de werking van Bachbloesems overtuigd. Tegenwoordig wordt het zelfs een hype om Bachbloesems ook voor dieren te gebruiken.

Dit is niet verwonderlijk als men weet dat Bachbloesems een volledig natuurlijk product zijn dat zonder bijwerkingen kan worden gebruikt. Bachbloesems worden voornamelijk gebruikt om te helpen bij iemand die psychisch niet in evenwicht is. Dokter Bach ging er van uit dat een mens zich onmogelijk fysiek in orde kan voelen als men zich psychisch niet goed voelt. De werking van Bachbloesems houdt in dat de negatieve emotie die voor een psychisch onevenwicht zorgt omgebogen wordt naar de positieve tegenpool.

De dosering bij mensen en dieren is gelijk, behalve als het om paarden gaat.

Welke dosering voor Bachbloesem bij paarden?

Als men de dosering van Bachbloesem remedies bij paarden hetzelfde zou gebruiken als bij mensen, dan zou dit niet veel effect hebben. Een paard moet namelijk een hogere dosis krijgen. Bij mensen dient men doorgaans zes maal per dag vier druppels toe. Voor een paard moet men die vier druppels opdrijven naar tien druppels.

Hoe men de druppels toedient, hangt grotendeels af van de vlotheid waarmee het dier de druppels wilt innemen. Het is niet aangewezen om deze puur op de tong te druppelen. Meestal doet men de druppels in het drinkwater of worden ze onder het eten vermengd. Lukt dit niet, dan kan men ook de druppels op de neus van het dier aanbrengen. De automatische reactie van het dier zal zijn dat het de neus aflikt, zodat het de dosis ook binnen krijgt.

Wie bepaalt de dosering voor Bachbloesem bij paarden? En welke Bachbloesems kan je gebruiken?

Als je Bachbloesem geeft aan paarden, dan kan je best met de therapeut die je de remedie geeft afspreken welke dosering je moet gebruiken.

De bijsluiter die bij de Bachbloesems zit die je bij de apotheek aankoopt, is eigenlijk voor mensen bedoeld. Doorgaans zijn apothekers niet zo erg bedreven in Bachbloesems. Een ervaren en gespecialiseerd Bachbloesem therapeut kan je perfect bijstaan in welke bloesemremedie je moet gebruiken en welke dosering. Heel vaak zal een bloesemremedie op maat gemaakt worden. Hierbij worden meerdere bloesemremedies met elkaar gemengd. Op die manier bekomt men een nog vluggere en effici├źntere behandeling.