Bachbloesems voor de baby gebruiken?

Bachbloesems voor de baby gebruiken?

De broosheid van een baby brengt met zich mee dat je er uiterst voorzichtig mee omspringt. Zeker op het gebied van medicatie is het uitkijken geblazen. Zelf medicijnen aan je baby geven, is ten allen tijde te vermijden. Maar hoe zit het met bachbloesems? Is dat niet net hetzelfde? Nee, want bachbloesems zijn totaal iets anders dan medicijnen.

Bachbloesems voor de baby versus medicatie

Bachbloesems kan je zonder problemen gebruiken voor je baby, aangezien je niet met medicatie bezig bent. Een essentieel verschil tussen bachbloesems en medicijnen is dat medicijnen een chemisch product zijn en bachbloesems een natuurlijk product. Niet dat je zomaar alle natuurlijke producten aan baby’s mag geven, maar iedere bachbloesem of mix van bachbloesems is zodanig samengesteld dat het gebruik ervan compleet veilig is.

Medicijnen hebben bijwerkingen. Niet zelden zijn de bijwerkingen vervelender dan de kwaal zelf. Maar bij bachbloesems is er nooit of te nimmer sprake van bijwerkingen. Er is ook geen enkele bachbloesem waar je afhankelijk van gaat worden, zoals dat bij medicatie vaak wel het geval is.

Bachbloesems voor de baby: bedenking

Soms wordt aangegeven dat bachbloesems voor een baby niet geschikt zijn. De reden die men hiervoor aanhaalt, is dat bachbloesems een hoeveelheid alcohol bevatten. Het klopt inderdaad dat bachbloesems alcohol bevatten, maar die alcohol is in uiterst minieme mate aanwezig. Dat er alcohol aan de bachbloesems is toegevoegd, heeft alles te maken met de houdbaarheid van het product. Als u uit veiligheidsoverwegingen voor de baby toch wilt vermijden dat er alcohol in de bachbloesems zit, dan kan u dit bespreken. Ten minste als u samenwerkt met een ervaren bloesemtherapeut. Anderzijds kan u er ook voor kiezen om de druppeltjes van de bloesemremedie in hete thee te doen, zodat de hoeveelheid alcohol kan verdampen.

Welke bachbloesems voor de baby gebruiken?

Mensen die bachbloesems gebruiken voor hun baby doen dit meestal als zij een huilbaby hebben. Door bachbloesems te gebruiken kan men de baby rustiger maken. Als volwassene staan we er niet meteen bij stil, maar voor een baby is de geboorte een moment dat behoorlijk wat indruk maakt. Dat baby’s tijdens de eerste weken heel veel huilen, heeft vaak te maken met het feit dat zij die geboorte nog moeten verwerken. Dank zij bachbloesems gaat dit verwerken een pak vlotter met als rechtstreeks gevolg dat de baby beter zal slapen. En natuurlijk profiteert u als ouder hier van mee, want een baby die elke nacht huilt, vraagt een massa aan energie.