Bachbloesems tijdens de zwangerschap

Is het verantwoord om Bachbloesems te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Bachbloesems kan men zonder enig probleem gebruiken tijdens de zwangerschap. Om het even over welke Bachbloesem het gaat of om over welke mix van Bachbloesems het gaat, geen enkele Bachbloesem heeft een negatieve invloed op de zwangerschap.

Het is trouwens een typerend kenmerk van Bachbloesems: zij zijn compleet veilig om te gebruiken, zij zijn niet verslavend en zij vertonen niets van bijwerkingen.

Of men nu Bachbloesems gebruikt omwille van de zwangerschap zelf, of omwille van andere negatieve emoties (angsten, depressie,…), geen enkele Bachbloesem zal ooit een probleem geven met de zwangerschap zelf.

Bachbloesems gebruiken voor de zwangerschap zelf

Men kan dus heel veilig en zonder enig risico Bachbloesems gebruiken tijdens de zwangerschap. Zelfs als deze Bachbloesems niet met de zwangerschap gerelateerd zijn, is het geen enkel probleem om ze te gebruiken.

Er is een mix van Bachbloesems die specifiek is samengesteld om de negatieve emoties die zich voordoen tijdens een zwangerschap aan te pakken. Zo is het voor een zwangere vrouw typerend dat men nogal wisselende stemmingen heeft. De specifiek samengestelde Bachbloesem mix 53 zorgt ervoor dat men stabieler is in de gemoedsstemming.
Door het gebruik van deze mix wordt men ook energieker en heeft men meer zin om er tegenaan te gaan. Vrouwen die Bachbloesem mix 53 gebruiken, zijn het er ook unaniem over eens dat zij zich beduidend minder zorgen maken over wat de toekomst zal brengen. Door het feit dat zij zich minder zorgen maken, blijven zij beter gezind en zijn zij een pak minder prikkelbaar.

Hoe Bachbloesems gebruiken tijdens de zwangerschap?

Of men nu Bachbloesems tijdens de zwangerschap of buiten de zwangerschap gebruikt; de manier van gebruiken blijft hetzelfde. Bachbloesems worden voorgeschreven in een aantal druppels die men doorheen de dag moet nemen. Het ideaal is om 24 druppels te verdelen over een zestal dosissen per dag. Alle druppels in één maal nemen, is zeker niet aan te raden.

Als men schrik heeft om bepaalde innames over te slaan, dan kan men de druppels in een vloeistof doen die men doorheen de dag leeg drinkt. Vooral voor zwangere vrouwen, kan het ideaal zijn om de druppels op te lossen in een hete vloeistof zoals thee. Op die manier is de (minimale) hoeveelheid alcohol verdampt en kan men de thee in een thermos doen die men doorheen de dag leeg drinkt.

Uiteraard hoeft men de druppels niet noodzakelijk in een vloeibare oplossing te doen, men kan ze ook rechtstreeks op de tong druppelen. Heb je toch liever geen alcohol in je Bachbloesem samenstelling? Dan kan je ook aan je Bachbloesemtherapeut vragen om die te maken zonder acohol. Dit doet geen afbreuk aan de Bachbloesemremedie, het enige verschil is dat deze minder lang houdbaar is.