Wanneer is het nodig om verlatingsangst aan te pakken?

Het is niet eenvoudig om te oordelen wanneer iemand zodanig veel verlatingsangst heeft dat het nodig is om dit aan te pakken. De angst dat iemand die je graag hebt je gaat verlaten, is eigenlijk op zich heel normaal. Een relatie zou niet helemaal in orde zijn als men er zich helemaal niets van zou aantrekken dat de andere persoon uit het leven zou verdwijnen. Verlatingsangst ontstaat niet alleen in amoureuze relaties, maar net zo goed in vriendschappelijke relaties. Iemand verhuist, verandert van werk of begint een andere relatie.

Als de angst dat iemand je gaat verlaten zodanig is dat deze angst je vrijwel constant beheerst, dan is er iets fout. Dit kan zodanig ver gaan dat je de andere persoon zowat constant controleert. In dat geval is er zeker sprake van verlatingsangst. Dit is zowel voor de persoon zelf met verlatingsangst als voor de partner verre van plezant. Redenen genoeg dus om deze vorm van angst grondig te gaan aanpakken.

Hoe verlatingsangst aanpakken?

Het voornaamste aspect als men verlatingsangst wilt aanpakken, is er over praten. Zowel voor de persoon met verlatingsangst zelf als voor de partner is het heel goed om de ganse problematiek te bekijken van uit de beide kanten.

Bij dit bespreken bekijkt men de verlatingsangst van uit verschillende invalshoeken. Zo gaat men best samen na waar uit blijkt dat er angst moet zijn waarom iemand door een andere persoon zou verlaten worden? Zijn er concrete zaken gebeurd waardoor dit gevoel heerst?

Daarnaast bekijkt men de verlatingsangst ook van uit de hoek van de partner. Hoe voelt die zich bij de onzekerheid die er heerst? Geeft dit het gevoel van onvoldoende interesse te hebben in de bestaande relatie? Ten slotte kan men ook bespreken wat er zou kunnen gebeuren mocht de ene partner de andere verlaten. Hoe kan ieder van jullie dan zijn leven opnieuw op rails krijgen?

Een goede tip in dit verband is om een brief naar elkaar te schrijven. Leg in die brief uit hoe belangrijk je bent voor elkaar en hoe je partner je nodig heeft. Deze brief houdt men bij de hand en leest men dan op momenten dat het moeilijker gaat.

Met medicatie verlatingsangst aanpakken?

Er bestaat niet meteen medicatie om verlatingsangst aan te pakken. Bespreekt men het probleem met artsen, dan zal men al gauw aanraden om medicatie te gaan gebruiken om angstgevoelens in het algemeen te bestrijden. Nochtans is verlatingsangst een specifieke angst, een negatieve emotie.

Daarom beroept men zich best op Bachbloesems om verlatingsangst aan te pakken. Bachbloesems zijn specifiek ontworpen om negatieve emoties om te buigen naar de positieve tegenpool. Het voordeel van Bachbloesems is dat deze zeer veilig zijn om te gebruiken en totaal niets van bijwerkingen hebben.