In therapie gaan bij bindingsangst

De noodzaak van therapie om bindingsangst te overwinnen

Wie bindingsangst heeft, kan hier met behulp van een aangepaste therapie van af geraken. Bindingsangst is niet iets wat noodzakelijk bij jou hoort. Je kan van de bindingsangst af geraken, maar dan is er wel heel wat hulp, geduld en doorzettingsvermogen nodig. Pakt men bindingsangst niet aan, dan is de kans groot dat een relatie niet zal lukken. Iemand met bindingsangst geeft de partner geen toelating om dichterbij te komen. Men heeft schrik dat men de vrijheid zal verliezen, en daarom verkiest men afstand boven intimiteit.

Bachbloesems als therapie om bindingsangst te overwinnen

Aangezien Bachbloesems gemaakt zijn om negatieve emoties om te buigen naar hun positieve tegenpool, kunnen zij een therapie perfect aanvullen en/of ondersteunen. Bachbloesems zijn door dokter Edward Bach uitgevonden in het begin van de vorige eeuw. Hij wou met die Bachbloesems storende en negatieve gevoelens bij mensen aanpakken. Van bij het begin hadden die Bachbloesems heel wat succes dat tot op de dag van vandaag nog steeds toeneemt. Uiteraard is bindingsangst een negatief gegeven. Tegen angsten bestaan er meerdere Bachbloesems. Het komt er dus op aan om de Bachbloesem te vinden die op jouw specifieke angst werkt. Het is trouwens mogelijk om meerdere bloesems met elkaar te vermengen, wat een bloesemremedie op maat geeft. Door te overleggen met een ervaren bloesemtherapeut kan men al gauw de meest gepaste Bachbloesem of mix van Bachbloesems vinden. Al gauw zal men dan merken dat men de angst om zich te binden overwint en dat men met meer vertrouwen met de partner omgaat.

Hoe werkt een therapie om bindingsangst aan te pakken?

Als men met therapie, al dan niet ondersteund door Bachbloesems, bindingsangst wilt aanpakken, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Een eerste mogelijkheid is om te achterhalen welke gebeurtenissen uit het verleden er voor gezorgd hebben dat er sprake is van bindingsangst. Doorgaans zijn dit gebeurtenissen van uit de kindertijd. Heeft men die gevonden, dan kan daar aan gewerkt worden. Een professionele begeleider zal je dan leren dat die ervaringen uit het verleden niet noodzakelijk hoeven terug te keren en dat men bindingsangst niet als een schild mag optrekken om zich te wapenen tegen ontgoochelingen.

Een andere mogelijkheid is dat men leert omgaan met de angst. Door zich bewust te worden van het feit dat een gebeurtenis uit het verleden jou angst berokkent, maar dat je partner niet noodzakelijk diezelfde angst zal veroorzaken, kan men ook vlotter in een relatie omgaan.