Een remedie zoeken tegen bindingsangst

Een remedie tegen bindingsangst: wat is het probleem?

Als mensen op zoek gaan naar een remedie tegen bindingsangst, is het omdat deze vorm van angst een groot probleem vormt op hun leven.

Mensen met bindingsangst hebben een panische angst om zich aan iemand te gaan hechten uit schrik dat ze hierdoor hun vrijheid zouden verliezen. Bindingsangst komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Helaas worden mensen met bindingsangst vaak foutief bestempeld. Mannen met bindingsangst ziet men vaak als flierefluiters die het allemaal niet zo ernstig nemen. Vrouwen met bindingsangst ziet men dan eerder als zelfstandige vrouwen die alleen hun “mannetje” kunnen staan.

Hoe dan ook, wie bindingsangst heeft, zit in een tweestrijd. Er is enerzijds de behoefte aan iemand om het leven mee te delen en er is anderzijds de schrik dat er door een relatie veel dingen zullen verloren gaan. Het rechtstreekse gevolg is dat iemand met bindingsangst zich niet gelukkig voelt. Zowel de man die men als flierefluiter beschouwt als de vrouw die men als zelfstandige dame beschouwt, voelen zich door hun bindingsangst erg gehinderd en zijn maar wat blij met een remedie tegen deze angst.

Een remedie tegen bindingsangst: drie punten

Als men op zoek gaat naar een remedie tegen bindingsangst, dan is dat eigenlijk al een gewonnen zaak. Het is namelijk niet eenvoudig om in te zien dat er bindingsangst is. Maar het feit dat iemand een remedie zoekt om er van af te geraken, betekent dat die persoon inziet dat er een heus probleem is. Meestal zal iemand met bindingsangst zichzelf en de omgeving doen geloven dat dit nu eenmaal een kenmerk is. Niets is minder waar, maar bestaat er een remedie om van bindingsangst af te geraken? Een pasklare oplossing in de vorm van een spuitje, pilletje of siroopje is er zeker niet. Van bindingsangst af geraken is een langdurig proces waarin men best volgende stappen neemt:

  • Praat over je bindingsangst. Door te praten voorkom je zeker al misverstanden. Maar wees er tegelijk van bewust (en deel dat ook aan je partner mee) dat de bindingsangst geen alibi voor alles kan en mag zijn.
  • Geef een relatie de kans en vooral de tijd om te lukken. Als de partner van de bindingsangst op de hoogte is, weet die dat het wel eventjes kan duren alvorens er een hechte band is.
  • Wees er van overtuigd dat een perfecte partner niet bestaat. Je niet durven binden omdat je denkt dat je een nog betere partner zal tegenkomen, is zinloos.

Bachbloesems als remedie tegen bindingsangst

Wat heel erg goed kan helpen als men op zoek is naar een remedie tegen bindingsangst zijn Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten die gemaakt zijn om negatieve emoties (in dit geval angst) om te buigen naar de positieve tegenpool. Zo is er een mix samengesteld van verschillende Bachbloesems (Bachbloesem mix 45) die heel effectief zijn om mensen met bindingsangst te helpen. De grote troeven van die Bachbloesems zijn dat zij onschadelijk zijn, zonder bijwerkingen en vrij vlug helpen.