Dankzij Bachbloesems heb ik bindingsangst overwonnen

Bindingsangst overwonnen: hoe begon het?

Ik had nooit gedacht dat ik ooit had moeten zeggen dat ik mijn bindingsangst heb overwonnen. Waarom zou ik nu bindingsangst hebben? Ik was gewoon op mijn vrijheid gesteld. Op het werk werd heel veel van mij gevraagd en veel tijd om in een relatie te steken had ik niet. Tijdens de weekends ging ik graag met enkele vrienden sporten en na het sporten zakten we doorgaans nog eventjes stevig door.

Natuurlijk had ik af en toe wel eens een partner. Maar dat gaf mij niet de voldoening die ik verwachtte. Als ik op een zaterdagavond bij mijn vriendin thuis op de sofa zat om samen naar televisie te kijken, dan werd ik zowat crazy. Ik dacht eigenlijk de ganse tijd aan wat mijn vrienden aan het doen zouden zijn. Ik kon het vaak ook niet laten om hen te bellen. Mijn vriendin vond dit natuurlijk niet leuk en gaf regelmatig aan dat zij wel wat aandacht kon gebruiken. So what, dacht ik toen bij mezelf.

Bindingsangst overwonnen: je merkt dat je bindingsangst hebt.

Het is pas toen ik merkte dat ik bindingsangst had, dat de mogelijkheid ontstond dat deze overwonnen zou worden. Maar daar was heel wat tijd en vooral geduld en begrip van mijn vriendin voor nodig. Op een avond kwam ik bij haar thuis, ik had een ellendige dag achter de rug en ratelde maar door hoe lastig het voor mij geweest was. Na een uurtje gezeur van mij, vertelde ze dat ook zij een probleem gehad had op haar werk. Daar had ik geen oren naar en daarmee was het hek van de dam. Mijn vriendin schold me de huid vol. Dat ik alleen maar aan mezelf dacht en dat ik haar alleen maar gebruikte voor de seks en verder geen interesse had in haar. Toen ik boos wou opstaan om de deur achter me dicht te trekken en naar mijn vrienden te gaan, zei ze me nog: ja ga maar naar je vrienden. Typisch voor een man met bindingsangst. Ik lachte haar opmerking weg en verdween. Maar de woorden bleven hangen. Ik ging op zoek naar informatie over bindingsangst en ontdekte dat alle tekenen van bindingsangst eigenlijk op mij van toepassing waren. Men vroeg niet veel van mij op het werk, ik wou veel tijd op het werk door brengen. En ik besefte dat ik veel meer tijd met mijn vrienden door bracht dan met mijn vriendin. En als mijn vrienden plannen maakten, dan stond ik altijd klaar om mee te doen. Maar als mijn vriendin plannen maakte dan hulde ik mij in zwijgzaamheid. Dit kon zo niet verder.

Bindingsangst overwonnen: met dank aan Bachbloesems en aan mijn vriendin

Met hangende pootjes keerde ik naar mijn vriendin terug, ik had mijn trots overwonnen en gaf haar gelijk dat ik bindingsangst had. In onze zoektocht naar hoe we deze bindingsangst konden oplossen, kwamen we bij Tom Vermeersch terecht. Die leerde ons dat Bachbloesems natuurlijke producten zijn die negatieve emoties ombuigen naar de positieve tegenpool. Ik kreeg een bloesemremedie (Bachbloesem mix 45) mee en vrij vlug merkte ik verbetering. Met de remedie durfde ik intiem te zijn met mijn vriendin, zonder schrik dat ze mij zou claimen. Ik had niet langer schrik dat ik mijn vrijheid zou verliezen. Integendeel, ik voelde mij bevrijd… van mijn angst.