Bindingsangst kan ontstaan na een scheiding

Kan bindingsangst ontstaan na een scheiding?

Er zijn meerdere redenen waardoor bindingsangst kan ontstaan, maar niet zelden merkt men dat dit na een scheiding optreedt. Meestal wordt bindingsangst veroorzaakt door iets wat men in het verleden heeft meegemaakt. Vooral een ontgoocheling die te maken had met een nauwe band kan aan de oorzaak liggen. Maar niet alleen een scheiding kan bindingsangst veroorzaken. Ook ontgoochelingen die men in de jeugdjaren heeft meegemaakt, kunnen een reden zijn waardoor mensen problemen hebben met bindingsangst. Het komt er eigenlijk op neer dat iemand met bindingsangst dergelijke ontgoocheling niet meer wilt meemaken, en hierdoor dekt die persoon zich in. Op die manier kan men bindingsangst eigenlijk een beetje beschouwen als een bescherming. Voor de persoon met bindingsangst is er dan geen probleem op zich, maar voor de omgeving is het moeilijk tot zelfs onmogelijk om een relatie aan te gaan met iemand met bindingsangst.

Bindingsangst na een scheiding: hoe herken je het?

Als je een relatie wilt aangaan met iemand met bindingsangst, bijvoorbeeld na een scheiding van die persoon, dan wacht je een zware taak. Niet zelden zijn relaties met iemand met bindingsangst gedoemd om te mislukken. Dit komt vooral omdat de persoon die bindingsangst heeft, niets onderneemt om de relatie verder uit te bouwen. Zelfs integendeel, dergelijke maatregelen worden eerder geboycot. Maar hoe herken je van iemand dat die bindingsangst heeft? Vooral na een scheiding is het niet altijd eenvoudig om dit te herkennen. Mensen die van uit hun jeugd bindingsangst hebben, hebben doorgaans heel korte relaties. Iemand die bindingsangst heeft door een scheiding heeft normaal gezien een mooie relatie achter de rug. Dit is dus geen referentiepunt om te merken of iemand bindingsangst heeft. Je merkt het wel als je zaken wilt gaan plannen. Een weekendje met z’n tweetjes, gesprekken over de toekomst, plannen maken voor de toekomst, het zijn allemaal zaken waar iemand met bindingsangst het benauwd van krijgt. Je merkt ook dat iemand met bindingsangst weinig complimentjes geeft. Dit is zo omdat men zo de indruk probeert te geven dat men niet noodzakelijk de partner nodig heeft.

Bindingsangst na een scheiding: hoe pak je het aan?

Als iemand bindingsangst heeft na een scheiding, dan is het goed dat die persoon zich professioneel laat begeleiden. Alleen komt men maar zelden uit de impasse. Die professionele hulp kan men prima ondersteunen met Bachbloesems, aangezien Bachbloesems er voor zorgen dat negatieve gevoelens aangepakt worden. Bachbloesems mag men niet met antidepressiva vergelijken. Die pakken ook negatieve gevoelens aan door deze te onderdrukken. Bachbloesems echter gaan negatieve emoties ombuigen naar de positieve tegenpool. Voor Bachbloesem mix 45 is ideaal om mensen met bindingsangst te helpen. Hierdoor zullen zij zich minder geneigd voelen om zich af te zonderen van de partner. Men durft de relatie gemakkelijker aan en de schrik om de vrijheid te verliezen verdwijnt.