Bindingsangst bij vrouwen

Komt bindingsangst ook bij vrouwen voor?

Niettegenstaande de meeste mensen bindingsangst eerder aan mannen zullen toewijzen, komt deze vorm van angst ook bij vrouwen voor. Dat mannen last hebben van bindingsangst wordt vaak toegewezen aan het feit dat zij gesteld zijn op hun vrijheid en graag zelf beslissen wanneer en waar zij wat willen doen. Bij vrouwen ligt dit enigszins anders. Toch komt bindingsangst ook voor bij heel wat vrouwen. Het is zelfs niet eens zo moeilijk om aan een vrouw te merken wanneer zij bindingsangst heeft. Dat vrouwen bindingsangst krijgen, heeft meestal te maken met het feit dat hun vertrouwen in het verleden ernstig geschonden werd. Zij werden bijvoorbeeld na een langdurige relatie verlaten of bedrogen. Het is dan normaal dat zij aan bindingsangst gaan lijden.

De symptomen van bindingsangst bij vrouwen

Op basis van een ganse reeks symptomen kan je afleiden of een vrouw al dan niet bindingsangst heeft. Zo is het zeer typisch bij vrouwen met bindingsangst dat de eisen die zij stelt aan een eventuele partner een hele lange lijst is. Ook ziet men dat relaties van vrouwen met bindingsangst altijd relaties zijn van korte duur, en als men een man uitkiest dan is het doorgaans iemand die eigenlijk onbeschikbaar is. Niet voor niets gaan vrouwen met bindingsangst vaak om met getrouwde mannen. Op die manier hoeven zij niet te vrezen dat de man te close wordt in het leven van de vrouw.

Vrouwen met bindingsangst zien het leven van hun getrouwde vriendinnen als een saaie boel, al zijn ze er heimelijk toch wel wat jaloers op. Verder typerende kenmerken van vrouwen met bindingsangst zijn:

  • men heeft liever veel vrienden in plaats van één relatie,
  • de ervaringen over vroegere relaties zijn doorgaans negatief,
  • het werk is uiterst belangrijk,
  • je blaast afspraken met één bepaald persoon vaak op het einde af.

Wat kan je doen als vrouw met bindingsangst?

Zowel een man als een vrouw met bindingsangst kan heel goed geholpen worden met Bachbloesems. Dit is een uiterst veilige manier om te helpen. Bachbloesems zijn zeker geen medicijnen. Het gaat om compleet natuurlijke producten die veilig zijn om te gebruiken. Van bijwerkingen is geen sprake. Wat doen Bachbloesems dan wel? Bachbloesems zorgen er voor dat negatieve gevoelens bij mensen (in dit geval angst) omgevormd worden naar de positieve tegenpool (hier is dat dan vertrouwen en zekerheid). Mensen met bindingsangst die bachbloesem mix 45 gebruiken, ervaren dat zij zich gemakkelijker kunnen binden zonder zich te voelen alsof zij hun vrijheid hebben moeten opgeven. Zij hebben meer vertrouwen in hun partner zonder schrik te hebben dat zij aan die ene partner levenslang vast zitten.