Zijn Bachbloesems aangewezen tijdens de menopauze?

Algemeenheden omtrent menopauze en Bachbloesem

De menopauze is geen ziekte, maar een natuurlijke gebeurtenis. Deze gebeurtenis wordt doorgaans niet als heel aangenaam ervaren en kan, afhankelijk van vrouw tot vrouw, langer of minder lang duren.
De menopauze betekent eigenlijk het einde van de vruchtbare periode van de vrouw.  Dit komt omdat er steeds minder oestrogeen en progesteron, twee vrouwelijke hormonen, geproduceerd wordt.

In onze streken ontstaat de menopauze gemiddeld tussen de vijfenveertig en de vijfenvijftig jaar. Toch zijn er vrouwen die op hun veertigste al met de menopauze geconfronteerd worden en zijn er vrouwen die pas vanaf hun zestigste last krijgen van de menopauze. Die menopauze heeft ook erfelijke kanten, want meestal maken moeders, dochters en zusters deze periode op ongeveer dezelfde leeftijd mee.

Het al dan niet nemen van het voorbehoedsmiddel de pil heeft geen rechtstreeks verband met de menopauze. Roken daarentegen kan er voor zorgen dat de menopauze tot twee jaar vroeger begint.

Bachbloesems kunnen bij het behandelen van de menopauze op allerlei vlakken helpen. Het zijn volledig natuurlijke producten die geen enkele bijwerking hebben en die perfect in combinatie met andere geneesmiddelen mogen genomen worden.

Hoe de menopauze behandelen? Met Bachbloesems?

Heel wat klachten tijdens de menopauze zijn van voorbijgaande aard; maar omwille van hun vervelend karakter zoeken veel mensen hoe zij die klachten kunnen bestrijden. Bachbloesems kunnen hierin een alternatief vormen.

Bij de behandeling moet je er wel bij stilstaan dat er na de menopauze episodes zullen aankomen met specifiekere gezondheidsproblemen zoals hartkwalen of reumatische toestanden.  Daarom is het goed om het probleem van de menopauze met de arts aan te praten en niet zelf op experiment te trekken.

Meer en meer proberen artsen preventief te werken op de menopauze. Het is trouwens niet altijd nodig om de klachten die met menopauze gepaard gaan te bestrijden met geneesmiddelen. Een gezonde voeding, lichaamsbeweging en een goede lichaamshygiëne kan al heel wat wonderen doen. Daarnaast kan een gezonde hobby waarin je je kan uitleven zeer zinvol zijn en heilvol werken op de menopauze.

Welke Bachbloesems helpen bij het behandelen van de menopauze ?

Het succes van Bachbloesems in het behandelen van de menopauze schuilt in het feit dat men bloesems gebruikt die negatieve gevoelens ombuigen in positieve. Je kan de Bachbloesems perfect gebruiken met medicijnen tegen eventuele hartklachten of osteoporose bijvoorbeeld.

De meest voorkomende klachten bij de menopauze zijn: vermoeid zijn, prikkelbaarder, geen zin meer hebben in seks, wisselend humeur, zich opgejaagd voelen.

Voor elk van deze klachten heeft Bachbloesem een oplossing. Je mag een cocktail nemen van maximum negen verschillende Bachbloesems. Al na vrij korte tijd zal je voelen dat de Bachbloesems beginnen werken.

De aan te raden Bachbloesems zijn:

  • Hornbeam (Haagbeuk) om vermoeidheid te bestrijden.
  • Impatiens (Reuzenbalsemien) tegen ongeduldigheid en geïrriteerd zijn.
  • Wild Rose (Hondsroos) zorgt ervoor dat je onverschilligheid aangepakt wordt, waardoor je meer zin krijgt in seks.
  • Gorse (Gaspeldoorn) geeft gevoel van hoop en meer vitaliteit.
  • Scleranthus (Hardbloem) bestrijdt het wisselende humeur.
  • Cherry Plum (Kerspruim) geeft kalmte en rust.