Vrouwen in de menopauze zouden maar wat blij zijn als er één afdoend middel tegen opvliegers zou bestaan. Jammer voor hen, maar de menopauze is zo complex en wordt door zoveel tekenen gekenmerkt dat één afdoend middel niet echt mogelijk is. Alhoewel, met bachbloesems is men niet veraf…

Waarom een middel zoeken tegen opvliegers?

Dat vrouwen in de menopauze koortsachtig zoeken naar één of ander middel om onder andere de opvliegers te temperen, is niet te verwonderen. De menopauze kan gezien worden als één van de lastigste periodes in het leven van een vrouw. Zowel psychisch als fysiek voelt de vrouw heel wat hinder van deze periode. Enerzijds wordt men door de menopauze met de neus op het feit van het ouder worden gedrukt. Anderzijds zijn er de lichamelijke ongemakken die hoogtij vieren.

Eén van de meest vervelende ongemakken die de menopauze kenmerken, zijn de opvliegers. Op de meest onverwachte momenten, begin je zonder enige aanwijsbare oorzaak hevig te transpireren. Dit kan zowel overdag als in het holst van de nacht voorkomen. Deze opvliegers putten je helemaal uit, met als gevolg dat je humeur er zeker niet beter op wordt. Welk middel kan tegen deze opvliegers helpen?

Bachbloesems: een mogelijk middel tegen opvliegers

Op zich zijn de opvliegers tijdens de menopauze compleet onschuldig, zodat men zich kan afvragen waarom er naar een middel zou gezocht worden om deze opvliegers te vermijden. De reden is duidelijk: deze opvliegers maken het leven van de vrouw in de menopauze hoogst oncomfortabel. Er zijn tal van mogelijkheden die je als vrouw kan doen tijdens de menopauze om de opvliegers te vermijden. Zo is het aan te raden om voldoende te blijven bewegen en om een gezonde voeding vol te houden. Maar er zijn ook bachbloesems. Op het eerste zicht zou je niet gaan denken dat bachbloesems efficiënt genoeg zijn om iets tegen de vervelende kanten van de menopauze te doen. Toch bestaan er mengsels van bachbloesems die heel goed werkzaam blijken te zijn.

Welke bachbloesems als middel tegen opvliegers?

Als je overweegt om bachbloesems te gaan gebruiken als middel tegen de opvliegers in de menopauze, dan ga je best niet op eigen houtje gaan experimenteren. Niet dat je door een foutieve bloesemremedie problemen met de gezondheid zou krijgen. Het zou alleen zonde zijn van de tijd en het geld dat verloren is gegaan door geen beroep te doen op de expertise van een ervaren bloesemtherapeut. Overigens geraken mensen hun geloof in bachbloesems al gauw kwijt als zij zelf gaan uitproberen. Een ervaren bloesemtherapeut zal naar je klachten luisteren. Hij zal op basis van deze klachten nagaan welke bloesemremedie jou het best kan helpen. Het is zeker geen garantie dat jouw vriendin met dezelfde bloesemremedie ook zal geholpen zijn. De reden hiervoor is dat elke vrouw de menopauze op een andere manier ervaart. Het gevolg is dat er dan ook voor elke vrouw een andere bloesemremedie nodig is.