De Rescue Remedy is ongetwijfeld de bloesemremedie die het vlugst werkt. De naam zegt het zelf al: dit is de Bachbloesem voor noodsituaties. Uiteraard is er in dergelijke situaties geen tijd om de werking af te wachten.

Hoe snel werkt de Rescue Remedy? Het ontstaan

De Rescue Remedy die gebruikt wordt als er snel moet ingegrepen worden, werd eigenlijk eerder toevallig ontdekt. Dokter Edward Bach stelde 38 remedies samen, die elk hun specifieke werking hebben. Op een nacht werd dokter Bach opgeroepen om te gaan assisteren bij een scheepsramp. Dokter Bach zag dat bepaalde bemanningsleden buiten bewustzijn waren. Met vijf van zijn remedies zou hij die mensen zeker kunnen helpen. Om het vlug te laten vooruitgaan, mengde dokter Bach die vijf remedies in één remedie. Het resultaat was spectaculair en binnen de kortste keren was men opnieuw bij bewustzijn. De remedies die gebruikt werden, waren Impatiëns (voor mensen die geïrriteerd zijn), Rock Rose (tegen schrik), Cherry Plum (als men dreigt de controle te verliezen), Clematis (tegen dromerig zijn) en Star of Bethlehem tegen pijn. Deze vijf remedies samen vormen de 39ste bloesemremedie: de Rescue Remedy.

Hoe snel werkt de Rescue Remedy?

De Rescue Remedy zou zinloos zijn, als deze niet meteen zou werken. Met andere woorden: deze remedie werkt heel snel. Men kan dit de EHBO van de Bachbloesems noemen. Heel wat mensen hebben constant een flesje Rescue Remedy op zak. Valt een kind en geraakt het in paniek of huilt het heel hard hierdoor, dan kan men de Rescue Remedy toedienen. Uiteraard dient men ook de wonde te verzorgen, maar met de Rescue Remedy zal het kind meteen tot rust komen. Mensen die een grote vliegangst hebben, kunnen net voor het opstijgen enkele druppeltjes van de Rescue Remedy nemen. De reis zal een pak rustiger verlopen. Dus in alle situaties waarbij angst, paniek of een trauma dreigt te ontstaan, kan de Rescue Remedy uitkomst bieden. Net zoals bij alle bloesemremedies is de Rescue Remedy compleet veilig om te gebruiken. Zowel kinderen als volwassenen, ouderen of zwangere vrouwen kunnen zonder enig risico gebruik maken van deze Bachbloesemremedie in nood.

Hoe snel werkt Rescue Remedy bij dieren?

Net zoals bij mensen kan de Rescue Remedy ook bij dieren snel beginnen werken in geval van nood. Een dier dat iets heeft meegemaakt, kan hiervan behoorlijk in paniek zijn. Denken we maar aan een paard dat in de trailer moet bijvoorbeeld. Om het dier rustig te houden, kan men succesvol de Rescue Remedy toedienen. Dit hoeft men zeker geen uren op voorhand te doen, aangezien deze remedie meteen werkt. Ook na een ingreep kunnen dieren snel voordeel ondervinden van enkele druppeltjes van de Rescue Remedy. Zij zullen hierdoor rustiger worden en met meer vertrouwen tot herstel kunnen komen.

Men moet uiteraard wel steeds voor ogen houden dat de Rescue Remedy geen genezende functie heeft. Deze remedie is ondersteunend en brengt de patiënt tot kalmte en doet de pijn afnemen. Dit zal natuurlijk de genezing heel erg ten goede komen.