Bachbloesem Wild Rose

Had Nick Cave Bachbloesems in zijn achterhoofd toen hij het liedje zong “where the wild roses grow”? Als men de tekst bekijkt en men weet waar de bloesemremedie Wild Rose voor gebruikt wordt, dan zou men het haast gaan denken.

Wild Rose van Nick Cave

In het liedje Wild Rose van Nick Cave lijkt het wel alsof het meisje waar hij over zingt van onverschilligheid ombuigt naar verliefdheid. Hijzelf is verliefd op het eerste gezicht, en dat wilt hij laten blijken. Hij brengt bloemen mee voor het meisje, maar ze blijft onverschillig. Meer nog, hij ziet de onverschilligheid in de tranen van Eliza Day (het meisje voor wie hij zingt). Dat alles duurt tot wanneer hij het meisje meeneemt naar de rivier waar de wilde rozen (the wild roses) bloeien. En zij hoeft enkel maar de bloemen te bekijken, of de verliefdheid slaat ook bij haar over.

Een mooi romantisch gegeven in een al even mooi romantisch liedje. Maar het geeft tegelijkertijd ook heel mooi weer hoe de Bachbloesem Wild Rose werkt.

De Bachbloesem Wild Rose

De bloesems van de Wild Rose (ook wel Hondsroos genoemd) die dokter Bach gebruikte om de remedie Wild Rose te maken, zijn prima geschikt voor mensen die kampen met onverschilligheid.

Is het zinnetje “het zal allemaal mijn tijd wel duren” één van jouw favoriete slogans? Beschouw je alles wat er gebeurt van op de zijlijn en laat je maar gebeuren wat gebeurt? Is initiatief nemen iets uit het verre verleden? Dan is de kans groot dat je apathie een te grote proportie heeft aangenomen. Mensen die dergelijke houding aannemen zijn vaak mensen die vastgeroest zijn in hun job en er van uitgaan dat er toch geen andere job voor hen geschikt is. Of net zo goed zitten zij in een huwelijk waarvan zij denken dat het beter is om samen te blijven voor de goede gang van zaken. Je legt je helaas iets te snel neer bij uitdrukkingen zoals “daar moet ik mee leren leven” of “er zijn er wel veel zoals ik zeker”. Door hieraan toe te geven ga je futloos, monotoon en mat beginnen overkomen bij anderen.

Wat doet Bachbloesem Wild Rose?

Door de Bachbloesems Wild Rose te gebruiken, ga je meer vitaal worden. Geleidelijk aan zal de omgeving opnieuw levenslust bij jou ontdekken. Je krijgt weer interesse en zelfs zin om initiatieven te nemen. Een rechtstreeks gevolg is dat je minder vermoeid en meer levensluchtig gaat overkomen bij de andere mensen.

Maar houdt dit dan ook in dat je plots met het idealisme van een tiener onbezonnen in allerlei verhalen gaat stappen? Nee, daar hoef je niet voor te vrezen. Door het gebruik van Bachbloesems hoef je trouwens nergens voor te vrezen: niet voor bijwerkingen, niet voor vormen van afhankelijkheid. Het is wel aan te raden om deze bloesemremedie te gebruiken na het raadplegen van een ervaren bloesemtherapeut. Die persoon kan door zijn/haar ervaring misschien vaststellen dat je met meerdere negatieve emoties kampt. En enkel iemand met voldoende ervaring kan een juist mix van Bachbloesems maken, zodat je uiteindelijk een remedie krijgt die op maat jouw problematiek is gemaakt.