Bachbloesem White Chestnut voor de piekeraars

Bachbloesem White Chestnut: waarom die Engelse namen?

Waarom spreekt men van de Bachbloesem White Chestnut en niet gewoon van Paardekastanje? White Chestnut is inderdaad hetzelfde als Paardekastanje. In principe kan men de beide termen door elkaar gebruiken. Het feit dat Bachbloesems een Engelse benaming hebben, heeft alles te maken met de ontdekker ervan, dokter Edward Bach. Dit was een Engelse arts. Hij heeft van 38 bloesems ontdekt dat deze een heilzame werking op negatieve gemoedstoestanden. De Bachbloesems draaien een negatieve gemoedstoestand om naar zijn positieve tegenpool. Dit is vooral belangrijk omdat negatieve gemoedstoestanden heel vaak aan de basis liggen van fysieke klachten.

Voor wie is de Bachbloesem White Chestnut bestemd?

Bachbloesem White Chestnut is voor mensen die vaak piekeren. Als je ondervindt dat er bepaalde gedachten, gebeurtenissen, gesprekken door je hoofd blijven spoken, dan ben je een potentiële kandidaat om White Chestnut te gebruiken.

Het is typerend dat men steeds met hetzelfde probleem bezig is en dat dit dermate ernstig is dat men niet geconcentreerd kan blijven. Door steeds weer aan hetzelfde te denken en over hetzelfde te piekeren, kan je je niet meer op een goede manier ontspannen. Waag je het om al het werk eventjes opzij te zetten en languit te genieten, dan kan je er van op aan dat die helse gedachten weer de kop komen opsteken. Hierdoor duurt het ook lang vooraleer men kan inslapen met als gevolg dat men sterk vermoeid is. Dit resulteert dan weer vaak in een vorm van hoofdpijn. De opdringerige gedachten steken het liefst de kop op als het tijd is om te slapen. Partners merken vaak dat je ’s nachts ligt te knarsetanden, wat ’s morgens een pijnlijk gevoel in je kaken geeft. Dit wijst er trouwens ook op dat je niet tot een deugddoende diepe slaap komt. Kortom, het vele gepieker heeft zeker een negatieve invloed op je gezondheid.

Hoe werkt de Bachbloesem White Chestnut?

Bachbloesem White Chestnut zorgt ervoor dat je bepaalde gedachten die door je hoofd spoken leert loslaten. Hierdoor kom je automatisch in een soort van innerlijke rust. Je kan namelijk zelf bepalen welke gedachten je wel en welke je niet toelaat in je hoofd. Op fysisch vlak uit dit zich het meest opvallend in het feit dat men vlugger in slaap valt en dat men dieper slaapt, zonder te knarsetanden. Alleen al hierdoor gaat men zich beter ontspannen voelen en kan men zich beter concentreren. Net zoals alle Bachbloesems is de Bachbloesem White Chestnut compleet onschadelijk om te gebruiken. Zij hebben geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en hebben geen invloed op medicatie die men eventueel zou nemen.