Een nieuwe start met bachbloesems walnut

Wat zijn bachbloesems?

Bachbloesems zoals Bachbloesem walnut zijn vloeibare extracten van bloemen of planten. Dokter Edward Bach ontdekte deze methode. Deze Engelse arts en homeopaat ondervond in zijn praktijk dat heel wat fysieke klachten bij zijn patiënten veroorzaakt worden door een psychisch probleem. Hij redeneerde dat als het lichaam psychisch niet in evenwicht is, het ook fysisch niet correct kan functioneren. De vraag was dan of die psychische klachten moesten onderdrukt worden (zoals met antidepressiva) of moesten deze klachten veranderen van negatief naar positief. Dokter Bach koos resoluut voor het tweede, want bij het onderdrukken van de psychische klachten is de patiënt uiteindelijk afhankelijk van het geneesmiddel. Of de fysische klachten duiken opnieuw op als men met de medicatie stopt.

Bachbloesems hebben als eigenschap dat zij negatieve emoties ombuigen naar hun positieve tegenpool. Een behandeling met Bachbloesems is risicoloos. Er zijn totaal geen bijwerkingen, er is geen gevaar voor overdosering, men kan er niet afhankelijk van geraken en in combinatie met traditionele medicatie hebben Bachbloesems daar geen invloed op.

Voor wie is de Bachbloesem Walnut nuttig?

Bachbloesem Walnut helpt mensen die bepaalde zaken in hun leven een ommezwaai willen geven, maar dit niet durven. We hebben het allemaal wel eens dat we eens iets in ons leven willen veranderen. We willen een andere job, we willen naar een zonnig land verhuizen en hier alles achter laten. Maar de zekerheid en de traditie houden je stevig in hun macht en je durft de beslissing niet nemen om je leven een andere wending te geven. Ga je toch door met je idee, en neem je de nodige voorbereidingen, dan bots je op heel wat commentaren en kritieken van buitenaf. Niet zelden is het gevolg dat je afziet van je plannen en je traditionele leventje verder zet. Door in dit traditionele stramien vastgeroest te zitten, voel je je fysiek niet goed. Je hebt spijsverteringsklachten, je voelt je gespannen en je hebt last van stress en onzekerheid.

Hoe helpt de Bachbloesem Walnut?

Bachbloesem Walnut gaat je meer geloof in jezelf geven en hierdoor ga je onverstoorbaar verder met je plannen. Ook al heeft de buitenwereld commentaar op wat je wilt veranderen, toch ga je je niet van de wijs laten brengen door deze commentaar. Het is niet zo dat je die helemaal naast je gaat neerleggen, maar je filtert uit kritiek van buitenaf datgene wat je kan helpen en wat relevant is. Tradities vind je mooi, maar zij bepalen niet langer de koers die je leven gaat uitvaren.

Bachbloesem Walnut lijkt misschien wel de geschikte Bachbloesem voor wie revolutionair wilt zijn. Het hoeven echter niet altijd gigantische en uiterst ingrijpende beslissingen te zijn waarbij Bachbloesem Walnut kan helpen. Ook logische veranderingen in je leven kunnen ondersteund worden met Walnut. Denk hierbij maar aan de menopauze, de puberteit, een huwelijk, veranderen van geloofsovertuiging. Zelfs bij mensen die willen stoppen met één of andere verslaving, kan Bachbloesem Walnut je steun en toeverlaat zijn.