Bachbloesem Star of Bethlehem

Wat zijn Bachbloesems en wat betekent Star of Bethlehem?

Bachbloesems Star of Bethlehem hebben niets met Kerstmis te maken. Star of Bethlehem is de Engelse benaming voor wat wij vogelmelk noemen. Dit is een plant uit de familie van de aspergeplanten. Omwille van zijn stervormig bloempje, hebben de Engelsen het Star of Bethlehem genoemd.

Dokter Edward Bach ontdekte in het begin van vorige eeuw dat hij met bloesems van bepaalde planten heilzame extracten kon maken. Deze homeopaat had in zijn praktijk al vaak vastgesteld dat heel wat fysische klachten hun oorsprong vonden in psychische problemen. Door die psychische problemen aan  te pakken verdwijnen meteen ook de fysische klachten. Uniek in deze behandelwijze is dat Bachbloesems negatieve psychische emoties niet gaan onderdrukken, maar wel dat zij deze ombuigen naar hun positieve tegenpool. Hierdoor een vorm van genezing die blijvend is, ook al stopt men na verloop van tijd met de Bachbloesemremedie.

Voor wie is de Bachbloesems Star of Bethlehem geschikt?

Mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt kunnen goed geholpen worden met de Bachbloesem Star of Bethlehem. Zo’n traumatische gebeurtenis kan uiteenlopend zijn. Het kan een verkeersongeval zijn, maar ook de dood van een geliefde. Kortom, iedere gebeurtenis die een diepe indruk heeft nagelaten en voor veel verdriet heeft gezorgd die men niet kan plaatsen.

Als men dergelijke situatie ervaart, dan heeft men het doorgaans moeilijk met het gedrag van anderen. Men vindt deze gedragingen ongepast en deze kan men maar niet verwerken.

Op fysisch vlak ervaart men dit onverwerkte verdriet in de vorm van spanningen in de hals, problemen met slikken en op sommige plaatsen voelt het lichaam als verdoofd aan.

Typerend kenmerk van mensen die een traumatische ervaring niet kunnen verwerken, is dat deze zeer zacht spreken en soms symptomen vertonen van hysterie.

Wat doet de Bachbloesem Star of Bethlehem?

Door het gebruiken van de Bachbloesem Star of Bethlehem gaat men een teleurstelling of verdriet gemakkelijker kunnen verwerken. Het is als het ware een geestelijke pijnstiller, echter zonder de bijwerkingen van een pijnstiller. De gedachten kan men weer beter ordenen waardoor het weer helder wordt in je geest. Als er zich veranderingen voordoen, dan is men daar ook beter tegen bestand.

Ook voor baby’s kan Bachbloesemremedie Star of Bethlehem heilzaam zijn. Baby’s kunnen soms een geboortetrauma hebben waardoor zij zeer slecht slapen of als ware huilbaby’s kunnen bestempeld worden. Mensen die een ontgiftigingskuur volgen, kunnen met deze Bachbloesem ondersteuning krijgen.

Net zoals alle andere Bachbloesems is de Star of Bethlehem volledig veilig om te gebruiken. Er zijn geen bijwerkingen, er is geen vorm van verslaving en de Bachbloesem kan in combinatie met medicatie of therapie gebruikt worden zonder daar enige invloed op te hebben.