Rock Rose

Bachbloesem Rock Rose (Zonneroosje)

De Bachbloesem Rock Rose is ideaal bij plotse gevoelens van extreme angst. Je kent ongetwijfeld wel zo’n situatie waarin je last krijgt van deze of gelijkaardige gevoelens. Bijvoorbeeld voor wie beland is in een plotse, extreme crisissituatie waarbij paniek of doodangst heerst. In deze situaties is de Bachbloesem Rock Rose zeer effectief. Het zal zorgen voor kalmte, moed en zelfbeheersing.

Wil je af van die paniek of extreme angst, dan is Bachbloesem Rock Rose uw oplossing.

Dankzij de Bachbloesem Rock Rose kan je een oplossing vinden om uw gevoelens te controleren. Het helpt ons om een ‘acute’ situatie beter in te schatten en te relativeren zodat we niet direct panikeren. In plaats van verlamd te zijn of impulsieve, ondoordachte handelingen uit te voeren door angst/paniek, beschikken we dankzij de Bachbloesem Rock Rose over de nodige moed en zelfbeheersing om de beste beslissing te nemen in gevaarlijke situaties.

Situaties waarin de Bachbloesem Rock Rose kan helpen

Zonneroosje kan bijvoorbeeld helpen als je plots in paniek schiet, bij hevige angst voor dood, bij een ernstige verwonding, bij een natuurramp (tsunami, aardbeving,..) ,bij plotse levensbedreigende ziekte, ,…

Deze situaties kom je natuurlijk niet dagelijks tegen, gelukkig maar! Toch kan de Bachbloesem Rock Rose ook helpen in alledaagse situaties. Zoals bij kinderen die s ‘nachts wakker schieten uit een nachtmerrie en niet meer te bedaren zijn, bij uitgesproken fysieke gevolgen van angst, ‘verlamd zijn’ door stress of omdat je een speech moet geven voor een grote groep, ‘ klamme/ trillende handen’, hartkloppingen door angst, enz.

Het gebruik van Rock Rose of Zonneroosje bij dieren

De Bachbloesem Rock Rose is niet alleen geschikt voor mensen, maar ook voor dieren die in een extreme angst situatie verkeren. Dit kan door eventueel vroegere opgelopen trauma’s, slechte socialisatie periode , onweer,… Deze ervaringen zorgen ervoor dat ze ze extreem angstig zullen reageren op bijvoorbeeld een nieuw geluid, een donderslag, iets die valt,….. Dikwijls zullen zich dan verstoppen, of verstijven ze van de angst. In deze gevallen is Rock Rose de beste hulp voor je huisdier!

Bachbloesem Rock Rose en de Bach Rescue

De Bachbloesem Rock Rose is een van de vijf Bach Bloesems die aanwezig zijn in de Bach rescue remedie samengesteld door Dr. Bach hemzelf. Ook wel het flesje voor noodgevallen genoemd. Het is zeer praktisch zo’n flesje op zak te hebben, je weet nooit in welke situatie je verzeild raakt. Dit zal je helpen de situatie dragelijker te maken, rustig te blijven en op een kalme manier tewerk te gaan in noodsituaties. Deze flesjes worden geregeld gebruikt in de autorijscholen, basisscholen,… waar de persoon in kwestie niet kan omgaan met al de stress en in een totale paniek, angst schiet, tot zelf hyperventileren.