Bachbloesem Red Chestnut

Red Chestnut is de Engelse benaming voor de rode kastanje. De rode kastanje dankt zijn naam aan de bloesems die in mei donkerrood van kleur de boom versieren. Maar nog meer is deze boom gekend omwille van de Bachbloesems die men uit de bloemen van deze kastanjeboom kan trekken.

Bachbloesem Red Chestnut: maak je geen zorgen

Als er één zin is die eigenlijk niet past bij Bachbloesem Red Chestnut, is het wel de zin “maak je geen zorgen”. Deze bloesemremedie is geschikt voor mensen die aan deze zin geen boodschap hebben.

Deze mensen maken zich zorgen nog voor het nodig is om zorgen te hebben. Men heeft angst dat een geliefde in nood verkeert. Komt je kind 5 minuutjes later thuis dan afgesproken, dan gaat de bloeddrukmeter al in het rood. Net zo goed vatten deze mensen de slaap niet als zoonlief of dochterlief op stap is. Pas wanneer men de voordeur hoort openen, is men gerust en kan men echt slapen. En gaat een geliefde op reis, dan is het noodzakelijk dat deze persoon nog op het tarmac laat weten hoe de vlucht was. Wordt men niet tijdig op de hoogte gebracht, dan vreten de zenuwen als een meedogenloos knaagdier aan je. Kortom, men wilt eigenlijk de controle bewaren over alles wat met de mensen uit je omgeving te maken heeft.

Waarom Bachbloesem Red Chestnut?

Waarom zou je iets aan je overbezorgdheid doen door bijvoorbeeld Bachbloesem Red Chestnut te nemen? Het is niet eenvoudig om uit te leggen aan een overbezorgd persoon dat die overbezorgdheid niet nodig is. Meer nog, vaak gaat die overbezorgdheid voor de omgeving als verstikkend overkomen. Want ook al ben je volwassen, toch wordt er van jou verlangd dat je zo vlug mogelijk laat weten hoe het met je gaat. Dit kan zodanig averechts werken dat men net een vorm van aversie gaat krijgen tegenover de persoon die zo ongerust is over jou. En net door die aversie, ga je misschien uitstellen om die persoon op de hoogte te brengen van hoe het met je gaat. En dat zorgt er dan weer voor dat de bezorgdheid nog groter wordt. Kortom, men zit een vicieuze cirkel. Enerzijds wordt de ene persoon nog meer bezorgd, anderzijds voelt de andere persoon zich steeds meer gecontroleerd.

Wat doet Bachbloesem Red Chestnut?

Overbezorgdheid afleren kan je doen met de hulp van Bachbloesem Red Chestnut. Al bij al is het niet eenvoudig om van overbezorgdheid verlost te geraken. Men voelt het aan als een natuurlijk instinct dat men zich zorgen maakt om de personen die men graag ziet. Maar helaas neemt deze bezorgdheid maar al te vaak de proporties aan van een overdreven zorg. En dan kan Bachbloesem Red Chestnut zin hebben.  Door deze bloesemremedie ga je jezelf rustiger voelen. Je leert beseffen dat de andere persoon ook zonder jouw hulp allerlei zaken aan kan en dat anderen verantwoordelijk over zichzelf kunnen zijn. Je ziet zelfs in dat jouw angst en bekommernis om de andere de levensvrijheid van de andere beperkt.