Bachbloesem Gorse

Kan je het iemand met een chronische ziekte kwalijk nemen dat die persoon de moed eens verliest? Jaren lang word je geconfronteerd met je ziekte. Je wordt vaker niet begrepen door de omgeving dan wel begrepen. En nergens vind je iemand die je vooruit helpt. Is het woord “wanhoop” hier niet een logische link? Of bestaat er een mogelijkheid om hoopvol te blijven?

Bachbloesem Gorse: de gaspeldoorn

Of je nu over Gorse of gaspeldoorn spreekt, de doorsnee persoon zal niet meteen kunnen raden waar het over gaat. Gaspeldoorn is een wilde struik die in onze streken de typische eigenschap heeft van in de winter te bloeien. Zo merkt men dat deze plant reeds in februari mooie gele bloempjes draagt. Gaspeldoorn is heel nauw verwant met de meer gekende brem. Het woord Gorse is de Engelse vertaling van gaspeldoorn.

Dat de plant reeds in de donkere en koude wintermaanden uitbundig bloeit met gele bloemen, is een mooie link naar de Bachbloesems waarvoor deze plant gebruikt wordt. De bloesems van de gaspeldoorn geven een soort hoop dat de koude winter bijna voorbij is. Het doet verlangen naar de zon en naar het voorjaar. Kortom, deze bloemen geven een vorm van verlangen en hoop naar betere tijden. En net dat is wat de bloesemremedie Gorse ook wilt doen. Mensen die het om redenen van ziekte niet meer zien zitten een hart onder riem steken.

Wat doe Bachbloesem Gorse?

De Bachbloesem Gorse is gemaakt van de bloesems van de gaspeldoorn. Men plukt de bloemen van deze struik en laat deze een dag trekken in zuiver water, het liefst van al in het zonlicht. Aangezien de bloemen heel vroeg op het jaar op de struik staan en er dan nog niet zoveel zonlicht is, kan men ook de bloemen koken. Door de bloemen te laten trekken in water, krijgt dit water een kracht die mensen zonder hoop opnieuw actief maakt.

De remedie is vooral gemaakt voor mensen die problemen hebben met een langdurige ziekte. Na heel wat zaken te hebben geprobeerd, ervaart men dat de klachten blijven aanhouden. Men voelt zich depressief, moe en de zin om nog nieuwe dingen uit te proberen verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het is dan ook niet te verbazen dat de hoop op een helpende therapie weg ebt. In dergelijke omstandigheden kan de bloesemremedie Gorse er voor zorgen dat men een vernieuwde kracht krijgt. De levensmoed komt weer naar boven en je leert inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je levensloop. De hopeloze situatie wordt dus omgedraaid naar een situatie waarbij je vol verwachting uitkijkt naar beterschap en nieuwe ontwikkelingen.

Bachbloesem Gorse: veilig?

De Bachbloesem Gorse is geen middel om te genezen. Je chronische ziekte zal niet voorbij zijn door het gebruik van deze bloesemremedie. Wat er wel zal veranderen, is je kijk op je ziekte. En door op een meer positieve manier tegenover je ziekte te staan, ben je al voor een groot stuk op weg om te genezen. Men moet deze Bachbloesem dus zien als een ondersteuning om de wanhoop bij chronische ziekten tegen te gaan. Net zoals alle Bachbloesems is ook deze remedie veilig om te gebruiken en zijn er geen bijwerkingen of vormen van verslaving mogelijk.