Bachbloesem Chestnut bud

Hoe vaak lees je niet in de krant de zin: “was al eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten”. Eigenlijk vat deze zin samen wat de bedoeling is van Bachbloesem Chestnut bud. Want helaas lukt het bij mensen soms niet om te leren uit hun fouten. Men bestempelt hen als “ze zoeken het zelf” of “ze zijn geboren voor het ongeluk”. Maar wat als die hunker naar het steeds opnieuw fouten maken zou kunnen aangepakt worden?

Bachbloesem Chestnut bud: de paardekastanje

De Chestnut bud is de Engelse benaming voor de paardenkastanje. Vreemd genoeg zal je bij Google geen uitleg over een boom vinden als je Chestnut bud intikt. Nee, je krijgt meteen een reeks sites die met Bachbloesems te maken hebben. De Chestnut bud is dan ook een bloesemremedie die gemaakt wordt van de knoppen van de paardenkastanje. Alle 38 bloesemremedies worden trouwens gemaakt van de bloesems of de knoppen van een bepaalde plant, boom of struik. Dat zij de Engelse benaming van die plant, boom of struik krijgen, heeft alles te maken met het feit dat Bachbloesems uitgevonden zijn door de Engelse arts Edward Bach. Door de knoppen van de paardenkastanje te plukken en deze in water in de zon te laten staan, nam het water een helende eigenschap aan die dokter Bach gebruikte om mensen te helpen die maar niet van hun fouten leerden.

Bachbloesem Chestbud nut: voor wie?

Voor welke mensen is de Bachbloesem remedie Chestbud nut nu eigenlijk geschikt? Zeg je ook vaak “lap, ik heb het weer zitten”, of “dat overkomt mij nu elke keer” of “ik ben er weer in gelopen”? Dan is de kans groot dat deze bloesemremedie jou kan helpen.

Er zijn mensen die helaas telkens opnieuw dezelfde fouten maken. Schulden zijn nog maar net afbetaald, of men gaat opnieuw een lening aan. Men is veroordeeld voor overdreven snelheid en men ziet opnieuw een flitspaal afgaan in de achteruitkijkspiegel. Je wordt door de zoveelste vrouw/man bedrogen. Kortom, er zijn voorbeelden genoeg om aan te tonen dat het heel gemakkelijk is om in oude zonden te hervallen. Mensen die dergelijke fouten steeds opnieuw begaan komen vaak dromerig over zonder een dagdromer te zijn. Men lijkt eerder in de eigen gedachten te zijn verzonken waardoor concentratie vaak moeilijk is.

Wat doet Bachbloesem Chestnut bud?

Hoe helpt Bachbloesem Chestnut bud mensen die altijd opnieuw in fouten hervallen? Door deze bloesemremedie te gebruiken, zal men ervaringen op een andere manier leren verwerken. Daar waar je vroeger de opgedane ervaring gewoon achter jou liet liggen, ga je nu eerder eens nadenken over wat er jou is overkomen. Je wordt ook meer alert en je gaat je eigen fouten op een andere manier bekijken. Overigens merkt men dat niet alleen de eigen fouten meer geanalyseerd worden, maar men gaat ook op een andere manier leren kijken naar de fouten die andere mensen maakten. En ook uit die fouten kan je uiteraard heel wat lessen trekken.

Net zoals alle andere bloesemremedies is de Bachbloesem Chestnut bud compleet onschadelijk om te gebruiken. Er zijn geen bijwerkingen, er is geen gevaar voor verslaving en op elke leeftijd kan men deze remedie gebruiken.