Bachbloesem Agrimony

Bachbloesems: wat is Agrimony?

Agrimony is een plant die bij Bachbloesem therapie gebruikt wordt. Deze kruidachtige plant komt uit de familie van de rozen. Agrimony heeft fel gele bloemen en komt vaak voor in Nederland en België op kalkrijke grond. Het kruid is geneeskrachtig en wordt naast Bachbloesems ook gebruikt in medicijnen. Agrimony gebruikt men in de Bachbloesem therapie vooral voor mensen die leven met een masker op. Deze mensen doen alsof ze dolgelukkig door het leven gaan. Typische kenmerken van mensen die zouden kunnen geholpen worden met de Bachbloesem Agrimony zijn:

  • Men ziet van alles het grappige in,
  • Conflicten gaat men liefst uit de weg,
  • Een typische stelling is: zwijgen voor de lieve vrede,
  • Kwellingen en negatieve gevoelens gaat men liefst uit de weg.

Omdat deze groep mensen vaak hun eigen gevoelens onderdrukken, merkt men dikwijls een aantal bijkomende verschijnselen. Deze mensen drinken of roken vaak veel om op die manier hun frustratie te onderdrukken. Verder hebben zij vaak last van zenuwtrekjes en nagelbijten. Ook slaapproblemen kunnen voorkomen, wat niet onlogisch is als men weet dat gevoelens onderdrukt worden.

Hoe helpt de Bachbloesem Agrimony?

Bachbloesem Agrimony helpt om het masker dat men opzet te verwijderen. Het is typerend voor Bachbloesems dat zij negatieve emoties ombuigen tot hun positieve pool. In die zin zal Agrimony de nagebootste zorgeloosheid en levensvreugde ombuigen naar echt optimisme. De Bachbloesem Agrimony wordt daarom aangeraden aan mensen die:

door innerlijke onrust veel aan nagelbijten doen, zenuwtrekjes vertonen, knarsetanden in de slaap of zonder het zelf te weten aan het haar of aan de wenkbrauwen prutsen. Op zich zijn dit onschuldige tekenen, maar omdat deze door een innerlijke onrust worden veroorzaakt, is het goed om dit toch aan te pakken.
De neiging hebben om verslaafd te geraken aan alcohol.
Kinderen die weinig wenen omdat zij hun tranen niet willen laten zien aan anderen.
Een lichamelijke handicap hebben en deze proberen te verbergen.
Ziek zijn maar voortdurend grapjes maken over hun ziekte.
Altijd zeggen dat het goed is of dat het goed gaat, ook al weet je dat niet alles oké is.

De voordelen van Bachbloesem Agrimony

Niet alleen de Bachbloesem Agrimony maar alle Bachbloesems hebben een aantal niet te miskennen voordelen:

  • zij zijn niet verslavend,
  • zij hebben geen bijwerkingen,
  • zij kunnen gebruikt worden door jong en oud,
  • zij kunnen gecombineerd worden met om het even welk medicijn of welke behandeling zonder daar invloed op te hebben.