Wie was Dr. Edward Bach?

[custom_frame_right shadow=”on”]dr bach[/custom_frame_right]

Men kan geen uitleg over bachbloesems geven als men niet eerst de ontdekker ervan kent. Bachbloesems werden uitgevonden door de Engelse dokter Edward Bach. Bach werd in 1886 in Engeland geboren. Hij studeerde niet meteen voor arts, aangezien hij de kosten van die studies zelf wilde dragen. Daarom ging hij eerst een poos werken in het fabriek van zijn vader. Reeds op dat moment had Bach een groot inzicht in het karakter van mensen en hij ervoer ook hoe het karakter een enorme invloed heeft op iemands leven. Ook stelde hij vast dat heel wat mensen rondliepen met angst om ziek te worden. Toen hij uiteindelijk zijn medische studies begon merkte hij tijdens stages dat sommige patiënten bij bepaalde behandelingen baat hadden, terwijl andere patiënten met dezelfde ziekte en dezelfde behandeling niet konden geholpen worden. Voor hem stond het vast dat de persoonlijkheid van de patiënten een heel belangrijke rol speelt in het genezingsproces. Hij verdiepte zich in de homeopathie maar voelde aan dat er toch nog een andere mogelijkheid moest zijn. Die andere mogelijkheid moest voor Bach inhouden dat er aan negatieve emoties van mensen iets veranderde.

Hoe kwam Dr. Bach tot de Bachbloesem remedies?

Bach was een grote natuurliefhebber waarmee meteen de uitleg kan gegeven worden hoe hij tot de Bachbloesems kwam. Hij stelde vast dat bepaalde bloesems een heilzame werking kunnen hebben op de negatieve emoties.

Hij maakte de Bachbloesems aanvankelijk met de zonnemethode. Dat houdt in dat de bloesems moeten geplukt worden op een zonnige dag ’s morgens vroeg. Men legt de bloesems in een glazen schaal met water, zodanig dat de ganse oppervlakte bedekt is. Zo laat men de bloesems een drie tot vier uurtjes in de zon staan. Dan worden de bloesems uit het water gehaald, echter zonder deze met de hand aan te raken. Bij voorkeur gebruikt men een tak van dezelfde plant van de bloesems. De waterige oplossing wordt dan gemengd met brandy om langer houdbaar te blijven. De hoeveelheid water en brandy moet gelijk zijn.

Omdat de zon niet altijd van de partij is, ontwikkelde hij ook de kookmethode. Men gaat op dezelfde manier te werk als bij de zonnemethode maar in plaats van de bloesems in de zon te plaatsen laat men ze 30 minuten koken.