Bachbloesems voor katten

Katten kunnen ook wel eens in de clinch met hun emoties geraken. Op dergelijke momenten heeft de kat hulp nodig, en die kan je in bachbloesems vinden. Al jaren lang hebben bachbloesems hun nut bewezen om mensen te helpen, maar de laatste jaren worden ook dieren zoals katten met bachbloesems geholpen.

Hoe merk je dat katten bachbloesems nodig hebben?

Katten kunnen natuurlijk niet vertellen dat zij zich niet goed in hun vel voelen, zodat het niet gemakkelijk is om te bepalen wanneer zij bachbloesems zouden kunnen nodig hebben. Toch kan men heel wat van zijn dier te weten komen door het goed te observeren. Katten maken gebruik van lichaamstaal om zich kenbaar te maken. Wie zijn kat goed kent, kan meteen merken dat het dier zich anders gaat gedragen. Dat doet de kat niet zomaar. Veranderingen in gedragingen wijzen er op dat er iets aan de hand is met de kat.

Zijn bachbloesems zinvol voor katten?

De uitvinder van de bachbloesems, dokter Edward Bach, heeft deze niet gemaakt voor katten. Het was de bedoeling van dokter Bach om met bachbloesems negatieve emoties bij mensen aan te pakken. Hij wou vooral bekomen dat negatieve emoties bij mensen worden omgebogen naar hun positieve tegenpool. Hier sloeg hij wonderwel in, want binnen de kortste keren waren bachbloesems een waar succes. En tot op vandaag stijgt dit succes nog steeds. Doorheen de jaren is men gaan experimenteren met bachbloesems bij dieren, zoals bij katten. En het resultaat bleef niet uit. Door bachbloesems gaan katten die bepaalde negatieve kenmerken vertonen dit gedrag veranderen.

Bachbloesems die gebruikt worden bij katten

Bij katten zijn er een aantal bachbloesems die perfect kunnen gebruikt worden. Zoals voor alle dieren (en ook voor mensen) is de rescue remedy iets wat in alle omstandigheden kan ingezet worden. Deze remedie biedt zowat de eerste hulp. Het is een mengsel van vijf bloesemremedies. In een volgende stap kan men bachbloesems gaan gebruiken in situaties zoals een verhuis, veranderingen in of om het huis, een nieuw gezinslid of huisdier. Deze veranderingen kunnen zwaar op het gemoed van de kat werken waardoor het zich anders gaat gedragen. Sommige katten worden agressiever, andere katten zijn plots niet meer zindelijk.

De beste manier om bachbloesems toe te dienen aan de kat, is om deze in het drinkwater of het voedsel te mengen. Wil je echt zeker zijn dat de kat de druppels binnen heeft, dan kan je deze mengen in een beetje visbouillon. Geen kat die dat zal laten staan, en als de druppels er in gemengd zijn, worden deze met het grootste gemak genomen.