Bach rescue

Dokter Edward Bach ontwikkelde 38 bloesemremedies en één mengeling van bachbloesems met de Bach Rescue. Deze mengeling kwam er eerder toevallig toen dokter Bach gevraagd werd om hulp te bieden bij schipbreukelingen. Eén van de mannen was er erg aan toe, en dokter Bach mengde vijf bloesems. Dit mengsel druppelde hij op de tong van de bewusteloze man, die binnen de kortste keren bij kwam.

Welke bloesems zitten er in de Bach Rescue?

De bachbloesem Rescue zoals dokter Bach die samenstelde bestaat uit vijf remedies: vogelmelk (tegen shock), reuzenbalsemien (tegen paniek), kerstpruim (tegen angst), clematis (tegen bewustzijnsverlies) en zonneroosje (tegen stress). De Rescue remedie is samengesteld om, zoals de naam het zelf zegt, verlichting te brengen in acute situaties. Je kan het vergelijken met het aspirientje. Eigenlijk zou in ieder EHBO-kastje een Bach Rescue thuis horen. Eens de Rescue remedie verlichting heeft gebracht in een prangende situatie, is het de bedoeling dat men verder op zoek gaat naar een middel om de wortel van het probleem aan te pakken.

Verschillende soorten Bach Rescue

Bach Rescue is verkrijgbaar in verschillende manieren om toe te dienen. Het meest gekend en gebruikt zijn de traditionele druppeltjes, die men ook bij de andere bachbloesems aantreft. In noodgevallen wordt aangeraden om vier druppeltjes ofwel rechtstreeks op de tong van het slachtoffer te druppelen ofwel opgelost in water.

Naast de druppels is er ook een zalf van de Bach Rescue. Deze gebruikt men vooral bij brandwonden, zweertjes, irritaties van de huid en zo voort. Deze zalf kan zonder enig gevaar gebruikt worden bij zowel volwassenen als kinderen. Zelfs baby’s kunnen met deze zalf behandeld worden. Het verschil met de druppeltjes is dat deze meestal gebruikt worden in eenmalige situaties terwijl de zalf doorgaans over een langere periode gebruikt wordt.

Ten slotte bestaat de Bach Rescue ook nog in de vorm van een spray. De samenstelling is hetzelfde als bij de zalf of de druppeltjes. De spray biedt het voordeel dat er geen vier druppeltjes moeten toegediend worden, maar dat men twee maal in de mond moet spuiten. Vooral voor mensen die heel erg angstig zijn of buiten bewustzijn kan dit handig zijn.

Bach Rescue of Bach Eerste Hulp.

Men heeft het naast de Bach Rescue remedie ook soms over de Bach Eerste Hulp remedie. Beide producten zijn op dezelfde manier samengesteld, namelijk met de vijf bloesems zoals Dokter Bach het heeft gedaan. Het gaat dus uitsluitend over een andere naam. Er wordt ook soms de term noodremedie gebruikt. Dat men deze termen gebruikt in plaats van de oorspronkelijke naam, is doorgaans om duidelijk weer te geven waar de remedie voor dient.