Wanneer gebruikt men Bach rescue?

bach rescueBach rescue is specifiek samengesteld om mensen in noodsituaties te helpen. Stel dat er een ingrijpende gebeurtenis in je leven te wachten staat, dan kan je met behulp van Bach rescue beter doorheen die gebeurtenis.

Mensen die een operatie moeten ondergaan zijn typische voorbeelden van hoe men met een meer gerust gevoel naar die operatie gaat door het gebruik van de rescue remedy. Sommige mensen zijn als de dood voor tandartsen. Ook zij kunnen me Bach rescue dit bezoek minder afgrijselijk maken. Zo wordt de Bach rescue ook soms gebruikt bij mensen met examenstress of mensen die een sollicitatiegesprek moeten doen.

Een andere zaak waarom Bach rescue heel nuttig kan zijn, is voor mensen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt. Iemand die getuige is geweest van een zwaar ongeval, of zelf een ongeval heeft meegemaakt, kan hierdoor emotioneel erg uit balans zijn. Met Bach rescue stabiliseert dit. Ook als mensen na een ruzie of een echtscheiding emotioneel uit evenwicht zijn, kan Bach rescue met positieve resultaten worden ingezet.

Welke Bachbloesems zitten in Bach rescue?

Bach rescue wordt samengesteld uit vijf bloesems:

1. Star of Bethlehem of vogelmelk om shock en verdoving op te vangen.

2. Rock Rose of zonneroos tegen panieksituaties.

3. Impatiens of balsemien tegen spanning en stress.

4. Cherry Plum of kerspruim om standvastiger te zijn en geen schrik te hebben dat men de zelfbeheersing zou verliezen.

5. Clematis of bosrank dat werkt tegen flauw vallen.

Deze vijf bloesems worden met elkaar gemengd tot één Bachbloesem remedie.

Hoe Bach rescue remedy gebruiken?

Bach rescue wordt gebruikt zoals alle andere Bachbloesems waarbij men een viertal druppeltjes in een vloeistof oplost of rechtstreeks op de tong doet. Als iemand in shock verkeert, dan laat men die persoon rustig wat van de vloeistof drinken waarin de Bachbloesem verwerkt is en na verloop van tijd geeft men nog een beetje tot wanneer de persoon weer rustig geworden is.

De rescue remedy kan ook verwerkt worden in zalf om huiduitslag, wonden en verstuikingen te verzorgen.

Als een patiënt buiten bewustzijn is, dan mag je die uiteraard niet laten drinken. In dat geval wrijf je best enkele druppeltjes op het tandvlees of op de tong. Omwille van de vlugge werking van Bach rescue is het aan te raden om steeds een tube of een flesje binnen handbereik te hebben.